Gezondheid & stoppen

met diëten

Ben je klaar om een gezonde relatie met eten te ontwikkelen en te leren luisteren naar je lichaam? Met mijn gewichtsneutrale aanpak help ik je op weg naar intuïtief eten.

Mijn missie: Ik wil je leren om terug te gaan vertrouwen op je lichaam en je laten inzien dat je goed bent zoals je bent, precies zoals je nu bent! Want alleen op die manier ga je op de best mogelijke manier voor jezelf kunnen zorgen en al je doelen bereiken.

Wat kun je van mijn begeleiding verwachten?

 • Geen Weegschaal: Bij mij hoef je niet op de weegschaal te staan. Weg met de stressmomenten en hallo aan een positieve mindset!

 • Geen Eetdagboekjes of Apps: Vergeet het bijhouden van eetdagboeken of het tellen van punten. Weg met de groene pen, het vermanende vingertje en hallo aan vrijheid en intuïtie!

 • Geen Verantwoording: Je hoeft je niet te verantwoorden voor je voedingskeuzes. Weg met het schuldgevoel en hallo aan zelfacceptatie en vertrouwen!

Bij mijn begeleiding draait alles om jou: jouw welzijn, jouw keuzes, jouw gezondheid. Samen werken we aan een evenwichtige en zorgzame relatie met eten, zonder oordeel of druk. Zet vandaag nog de eerste stap naar een ontspannen en bevredigende manier van eten en neem contact op voor een afspraak. Je verdient het om je goed te voelen in je eigen lichaam!

Wat wilt dat zeggen voor de begeleiding?

Ben je klaar om de cyclus van diëten te doorbreken en een gezonde, evenwichtige relatie met eten te ontwikkelen? Bij mij krijg je begeleiding op maat om intuïtief eten in je dagelijks leven te integreren.

Wat houdt dat dan precies in?

Duidelijke en concreet doelen stellen

Samen stellen we een helder en haalbaar doel op dat jou motiveert en richting geeft. We gaan stap voor stap aan de slag om je te helpen je doelen te bereiken zonder de stress van diëten.

De 10 principes van Intuïtief Eten

Ik maak je vertrouwd met de 10 principes van intuïtief eten. Deze principes helpen je om je saboteurs te herkennen en je bondgenoten te vinden. Zo val je niet meer in de valkuil van het zoveelste dieet.

Waarom stoppen met diëten?

Wist je dat 95% van de mensen die aan een dieet beginnen, binnen 2 jaar stoppen? En dat 67% van hen uiteindelijk meer aankomt dan ze aanvankelijk verloren? Diëten vertraagt bovendien je metabolisme, waardoor je het op lange termijn alleen maar moeilijker maakt. Waarom zou je dan nog diëten?

Focus op gezondheid, niet op gewicht

Stoppen met diëten betekent niet dat je stopt met werken aan je gezondheid. Integendeel! Door de focus van je gewicht af te halen en te richten op je algehele welzijn, ervaar je meer rust en vrijheid. Gewicht is niet gelijk aan gezondheid, en zodra je dat inziet, zul je merken hoeveel beter je je voelt.

Bij mijn begeleiding draait alles om jou en je gezondheid. Laten we samen de eerste stap zetten naar een leven zonder diëten en met een gezonde, ontspannen relatie met eten.

Wat zijn dan die principes van intuïtief eten?

Klik hier voor een gratis e-book met uitleg en opdrachten over intuïtief eten! Je kan jezelf op voorhand ook al eens testen om te bekijken of jij al een intuïtieve eter bent. Dat doe je hier.

 1. Zeg vaarwel aan de dieetmentaliteit: vroegere diëten hebben je (heel waarschijnlijk) nog nooit langdurig kunnen helpen, waarom zou je het dan niet eens op een andere manier proberen? Zonder dieet, zonder weegschaal en zonder regeltjes.
 2. Luister naar je hongergevoel: je lichaam werkt enorm hard om ervoor te zorgen dat jij alles kan doen wat je wilt. Voorzie het dus ook van voldoende brandstof om dat te kunnen blijven doen. Honger lijden hoort hier absoluut niet in thuis.
 3. Sluit vrede met eten: geef jezelf onvoorwaardelijke toestemming om te eten. Hoe meer regels jij jezelf oplegt, hoe makkelijker je kan falen. En hoe makkelijker je kan falen, hoe sneller je een “foert”-gevoel krijgt en het gevoel hebt dat alles om zeep is.
 4. Daag de dieetpolitie uit: de dieetpolitie is een stemmetje in je hoofd dat je enkel laat zien wat de slechte kanten van voeding zijn en dat je enorm veel dieetregels oplegt. Het zorgt er dus voor dat je je heel snel schuldig voelt als je een regeltje niet gevolgd hebt. Het is echter niet allemaal zo zwart-wit en je hoeft je dus nergens schuldig over te voelen.
 5. Leer je verzadiging aanvoelen: we hebben (bijna) allemaal geleerd dat we ons bordje moesten leegeten. Op dat moment zijn wij het een beetje verloren om te luisteren naar en te vertrouwen op ons eigen verzadigingsgevoel.
 6. Geniet van je eten: eten om je lichaam te voeden is enorm belangrijk maar we mogen ook niet vergeten dat eten ook plezierig en lekker mag zijn! Het is dus belangrijk dat je niet alleen fysiek voldaan bent maar dat je ook mentaal voldoening haalt uit je voeding. En dat wilt absoluut zeggen dat het kan om te genieten van minder voedzame voeding!
 7. Leer nieuwe manieren om om te gaan met je gevoelens, zonder emo-eten: je gevoelens weg-eten is geen duurzame oplossing. Je zal eerder in een vicieuze cirkel terecht komen waarbij je je nog schuldiger/slechter gaan voelen en nog meer gaat eten.
 8. Respecteer je lichaam: je hoeft nog niet te houden van je lichaam maar het respecteren is wel heel belangrijk. Als je je lichaam respecteert, kan je ermee aan de slag en kan je de gezondste versie van jezelf worden.
 9. Ga bewegen op een manier die goed aanvoelt voor jou: je hoeft niet intensief te gaan sporten of naar de fitness te gaan. Beweging is helemaal niet bedoeld als compensatie voor eten. Beweging is belangrijk om, opnieuw, je lichaam te ondersteunen en te sturen naar je gezondste zelf. Maar enkel en alleen op een manier die voor jou aanvaardbaar is.
 10. Respecteer je lichaam door te kiezen voor de juiste voeding: intuïtief eten wilt niet zeggen dat je de hele dag door alles zomaar in je mond steekt. Intuïtief eten wilt net zeggen dat je kiest voor een voeding waar jij je mentaal en fysiek goed bij voelt. Een gezonde en ook lekkere voeding, die voldoet aan al jouw behoeften. et Het gaat hier absoluut niet over perfect eten, of eten volgens al de regeltjes. Het gaat wel om een voeding te vinden die voor jou goed aanvoelt!

Als je al deze principes onder de knie hebt, heb je alle tools in handen om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen. Of je dat al doet, kan je in dit dagboekje bijhouden!

Hoe pakken we dit concreet aan?

Wil je een gezonde, gebalanceerde relatie met eten ontwikkelen? Mijn begeleidingstrajecten helpen je stap voor stap op weg naar intuïtief eten en een beter welzijn. Jij stelt de doelen op en samen bekijken we hoe je die kan bereiken!

Met de “Focus op jezelf”-trajecten ga je een engagement met jezelf aan om serieus aan de slag te gaan met je gezondheid, ook wanneer het even moeilijk is. Deze trajecten zijn ideaal om je doelen te bereiken en je relatie met eten te transformeren.

Wat kun je verwachten?

 • Persoonlijke Gesprekken: Tijdens onze gesprekken deel je hoe je je voelt, welke successen je hebt behaald en waar je mee worstelt. Samen werken we aan nieuwe inzichten en oplossingen.
 • Thuisopdrachten: Om de inzichten verder te laten groeien, krijg je regelmatig denkwerk mee naar huis. Dit helpt je om alles wat we bespreken nog beter te integreren in je dagelijks leven.
 • Continu Ondersteuning: Zelfs op momenten dat je het even niet meer ziet zitten, bied ik de ondersteuning die je nodig hebt om door te zetten.

Geïnteresseerd?

Boek snel je intakegesprek! Tijdens dit gesprek luister ik naar jouw wensen en leg ik mijn werkwijze verder uit. Daarna beslis je of je met een van de trajecten aan de slag wilt gaan. Je kunt kiezen uit verschillende trajecten, afhankelijk van jouw persoonlijke noden en doelen.

Waar wacht je nog op? Zet de eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven en maak een afspraak voor je intakegesprek. Samen maken we jouw doelen werkelijkheid!

Zilveren traject - 6 maanden

Wil je de basis van intuïtief eten onder de knie krijgen? In dit zilveren traject van 10 sessies vertel ik je alles over intuïtief eten en je helpende en saboterende gedachten, telkens met verschillende oefeningen om thuis verder mee aan de slag te gaan.

 • Intakegesprek van 60 minuten en 9 opvolgconsultaties van 30 minuten
 • Goodiebag ter waarde van 50 euro
  • Staaltjes & kortingsbonnen
  • Verzorgingsproductje
  • Kaft met werkblaadjes

Dit alles heeft een waarde van meer dan 415 euro!
Maar jij betaalt hier slechts 330 euro* voor.

 

* Dit bedrag kan eventueel opgesplits worden in 3 delen van 110 euro.

Gouden traject - 12 maanden

Kies je helemaal voor jezelf? Dan ga je voor het gouden traject! Na 20 sessies heeft intuïtief eten geen geheimen meer voor jou. Je bent helemaal thuis in honger en verzadiging, goesting, intuïtief bewegen en zelfzorg op allerlei verschillende manieren. Je leert je valkuilen kennen en krijgt een heleboel tips & tricks om hiermee om te gaan.

 • Intakegesprek van 60 minuten en 19 opvolgconsultaties van 30 minuten
 • Goodiebag ter waarde van 80 euro
  • Staaltjes & kortingsbonnen
  • Verzorgingsproductje
  • Kaft met werkblaadjes
  • Werkboek “Focus op jezelf”

Dit alles heeft een waarde van meer dan 775 euro!
Maar jij betaalt hier slechts 660* euro voor.

 

* Dit bedrag kan eventueel opgesplits worden in 6 delen van 110 euro.

Diamant - 12 maanden inclusief maandelijkse massage

Je ontvangt het volledige gouden traject maar kiest daarbovenop nog voor een extra laag! Je krijgt maandelijks een ontspanningsmassage van 60 minuten erbij. Op die manier heb je sowieso maandelijks al 1 focus op jezelf-moment om je helemaal te ontspannen!

 • Intakegesprek van 60 minuten en 19 opvolgconsultaties van 30 minuten
 • 12 massages van 60 minuten
 • Goodiebag ter waarde van 80 euro
  • Staaltjes & kortingsbonnen
  • Verzorgingsproductje
  • Kaft met werkblaadjes
  • Werkboek “Focus op jezelf”

Dit alles heeft een waarde van meer dan 1500 euro!
Maar jij betaalt hier slechts 1180* euro voor.

 

* Dit bedrag kan eventueel opgesplits worden in 10 delen van 118 euro.

Platinum - 12 maanden inclusief maandelijkse massage & volledig live-dag

Je ontvangt het volledige diamanten traject met daarbovenop een exclusieve 1-op-1 dag waarin je onderdompel in intuïtief eten, intuïtief bewegen & zelfzorg! Daarnaast krijg je er ook de audiocursus “Focus op jezelf – The Basics” bij.

 • Intakegesprek van 60 minuten en 19 opvolgconsultaties van 30 minuten
 • 12 massages van 60 minuten
 • Audiocursus “Focus op jezelf – The Basics” incl werkboek
 • Exclusieve 1-op-1 dag (9u00-17u00)
 • Goodiebag ter waarde van 80 euro
  • Staaltjes & kortingsbonnen
  • Verzorgingsproductje
  • Kaft met werkblaadjes
  • Werkboek “Focus op jezelf”

Dit alles heeft een waarde van meer dan 2050 euro!
Maar jij betaalt hier slechts 1580* euro voor.

 

* Dit bedrag kan eventueel opgesplits worden in 10 delen van 158 euro.

Heb je graag wat hulp bij je proces? Dan heb ik 2 heel interessante goodies voor je ontwikkeld:

Het complimentenpotje – € 5,95 per stuk

Het krijgen van complimentjes zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen toeneemt, dat je een positiever gevoel over jezelf hebt en dat je zelfbeeld een boost krijgt! Dus waarom zou je die complimentjes niet bijhouden in dit leuke complimentenpotje?

Er zitten 20 kaartjes in, waarvoor ik er al 5 voor jou invul. Al de rest kan je zelf aanvullen met complimentjes aan jezelf. Heb je liever 20 blanco kaartjes? Dat kan natuurlijk ook!

Dit potje is natuurlijk ook heel leuk om cadeau te doen aan bv. je partner, je kind(eren), je (schoon)ouders, vriend(inn)en, collega’s of werknemers. Tover een lach op iemands gezicht, elke dag opnieuw, door dit potje met complimentjes te vullen!

Motivatiekaartjes – € 7,95 per stuk

Mis je soms de motivatie om weer met jezelf aan de slag te gaan? Dan zijn deze motivatiekaartjes ideaal. Ze herinneren je in de loop van de dag weer aan je waarde!

Er zitten 10 kaartjes ter grootte van een bankkaart in een mooi opbergzakje. Op die manier kan je ze fijn bewaren maar je kan ook dagelijks een kaartje trekken en dit in je portefeuille of je gsm steken om er in de loop van de dag nog eens naar te kijken.

Deze kaartjes kan je ook perfect cadeau geven aan iemand die je graag hebt!

Je kan deze goodies altijd aankopen in de praktijk of door me een berichtje te sturen via het contactformulier.

Liever eerst zelf al wat aan de slag? Dan is de 7-daagse audiocursus “Focus op jezelf – The basics” de ideale start!

Focus op jezelf – The basics

Deze 7-daagse audiocursus leert jou the basics van intuïtief eten. Je gaat aan de slag met mindset, je lichaamssignalen, zelfzorg en nog zoveel meer!

Wil je al wat meer lezen over intuïtief eten? Dan kan ik je deze boeken aanraden:

Ik ben erkend als diëtiste door het RIZIV. Dit betekent concreet voor u dat u kan genieten van een terugbetaling door uw ziekenfonds. Om de juiste voorwaarden van deze terugbetaling te kennen, kijkt u best even op de website van uw ziekenfonds.

Verder betekent dit ook dat er een tussenkomst is voor patiënten met een voortraject diabetes type 2, zorgtraject diabetes en zorgtraject nierinsufficiëntie, die op voorschrift van hun arts langskomen. Sinds april 2020 is er voor kinderen die langskomen op voorschrift van de huisarts of pediater ook een extra terugbetaling voorzien.

Consultaties in het kader van:

 • voortraject diabetes type 2 (2 consultaties per jaar)
 • zorgtraject diabetes (2 consultaties per jaar)
 • zorgtraject nierinsufficiëntie (2-4 consultaties per jaar, afhankelijk van GFR)
 • kinderconsultaties op voorschrift van de huisarts