Kookboekjes

Lekker & gezond

Samen streven naar een gezond leven

Ik ben heel graag bezig met voeding en kook zelf ook graag. Daarom wil ik je verder helpen om de lekkerste recepten op een voedzame manier klaar te maken.

De gerechtjes en de foto’s zijn steeds homemade. Dus als ik het kan, jij zeker ook!

Smakelijk!

Je kan de kookboekjes via het contactformulier bestellen voor €5,95 euro per stuk (+ verzendkosten)

BBQ

Zomer, mooi weer, gezellig met vrienden of familie genieten. Wat past daar beter bij dan een lekkere barbecue? In plaats van enkel te focussen op het vlees, wil ik je graag heel wat andere lekkere alternatieven aanbieden.

Vis

Ik merk in de praktijk dat het inplannen van een vismoment toch al eens voor kopzorgen kan zorgen bij de kok van dienst. Vis bevat heel wat gezonde vetten, vitamines en mineralen en past daarom zeker in een gezond voedingspatroon. Daarom speciaal voor jullie enkele simpele, lekkere visgerechtjes.

Pasta’s

Niets zo lekker als een goede spaghetti bolognaise! Pasta wordt jammer genoeg vaak bestempeld als de klassieke dikmaker. Het is echter de verhouding tussen pasta en groenten die heel belangrijk is. In dit kookboekje kan je heel wat lekkere pastareceptjes vinden, in de juiste verhoudingen!

Eitjes

Volgens de voedingsdriehoek is het toegestaan om 7 eieren per week te eten. Een gekookt of gebakken eitje wordt al snel saai, vandaar hier wat inspiratie om je eitjes op een andere manier klaar te maken.

Vlees & gevogelte

Vlees is in de Belgische eetcultuur een heel belangrijk onderdeel van de hoofdmaaltijden. Teveel rood vlees is echter niet zo goed voor onze gezondheid, vandaar dat ik je in dit kookboekje enkele lekkere en vooral gezonde alternatieven wil aanbieden.

Ovenschotels

In onze hectische levensstijl is het niet altijd eenvoudig om gezonde en ook snelle gerechten op tafel te toveren. Ovenschotels kunnen hiervoor zeker een oplossing zijn. Je kan ze makkelijk op voorhand bereiden en ze achteraf in de oven zetten, zonder er nog veel naar te moeten omkijken.

Soepen

Als het weer frisser wordt, is een soep een lekkere opkikker. Je krijgt er niet alleen wat warmte mee binnen, maar ook heel wat vitamines, mineralen en vezels. Een op en top gezond gerechtje dus! Per groente heb ik gekoen voor een lichte soep en een iets uitgebreidere maaltijdsoep.

Salades

Ik krijg tegen het einde van de zomer vaak te horen dat bij veel mensen de sla hun oren uit komt. Een salade hoeft zeker niet enkel uit sla te bestaan. Daarom enkele lekkere, verrassende combinaties om toch een salade mee te bereiden.

Ontbijt

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, is het ontbijt een belangrijke maaltijd. Omdat elke dag een boterham met confituur wel gaat vervelen, heb ik voor jou enkele lekkere, simpele ontbijtreceptjes gebundeld.

Sorbets & IJsjes

Sorbets worden regelmatig gebruikt tussen een voorgerecht en een hoofdgerecht, om de smaak te neutraliseren. Ze kunnen echter ook gebruikt worden als lekker, licht en verfrissend dessert. Ook een ijsje is natuurlijk een heerlijk dessert. Daarom hier enkele lichtere alternatieven.

Desserts

Mensen die mij kennen, weten dat ik een echte zoetekauw ben. Vandaar dat dit kookboekje zeker een van mijn favorieten is. Want een lekker dessertje moet zeker kunnen!

Mocktails

Veel mensen onder ons, waaronder ikzelf, kunnen wel eens genieten van een lekkere cocktail. De alcohol hierin levert echter heel wat onnodige calorieën. Vandaar dat ik hier enkele alcoholvrije alternatieven voor jou samengevoegd heb.